Retro truien

Retro truien zijn truien die gemaakt gebaseerd op de stijl van vroeger. De truien zijn vaak aangekleed met oude printjes of gebruiken vintage looks.  Retro truien verschillen in uiterlijk van materiaal tot kleur tot printjes, afhankelijk van het modetijdperk dat de ontwerper nabootst. Er zijn kledingstukken die dateren uit verschillende tijdperken. Toch zien de truien er niet hetzelfde uit en kan het dragen van de trui een ander doel van uitstraling hebben.

Retro coltruien

De coltrui is een trui met een opgerolde kraag. Coltruien werden  veelal gedragen in de in de 19de eeuw.  Tegenwoordig worden zijn de laatste jaren weer in de mode. Vooral in het winterseizoen is de trui zeer populair.

Spencer trui

De Spencer trui is mouwloze trui met een V-hals. De trui wordt vaak gedragen over een overhemd of blouse. De print en het materiaal verschilt. Wol is ideaal om een ouderwetse look te creëren.

Oversized trui

Behoefte aan comfort en raw look? Een oversized trui zit losser en staat stoer qua uiterlijk. een oversized trui hoeft niet per se te groot te zijn. De trui kan in jou maat zijn, maar ontworpen om groter uit te vallen.

Off shoulder trui

De off shoulder trui is een trui die waarbij 1 of 2 schouders onbedekt zijn.  De trui is te vinden in korte en normale en oversized modellen.

Trui met kraag.

Een trui die eindigt met een hoge kraag. De kraag is  in de meeste gevallen sluitbaar met een rits of met knopen.

Hoodie

Een trui met capuchon dat populair werd in de jaren 70. In de hip hop scene was  deze trui erg populair later werd de trui ook veel gedragen door jongeren. Tegenwoordig is de hoodie elk jaar in de kledingwinkels te vinden.